KVLV Voormezele houdt op te bestaan

Redactie KW

De KVLV in Voormezele houdt na 84 jaar op te bestaan. In oc Kasteelwal werd het noodzakelijke stopzetten bekend gemaakt. Alle leden kregen bloemen en een geschenk.

De Voormezeelse afdeling van de Boerinnenbond, zoals de KVLV vroeger werd genoemd, werd in maart 1930 gesticht. Dit gebeurde onder impuls van pastoor Wyckaert (1929-1934). Tijdens de jaren zestig veranderde de hele samenleving op korte tijd en de Boerinnenbond evolueerde mee.

Moeite om te overleven

Het laatste bestuur bestond uit voorzitter Anne Bulcke, secretaris-penningmeester Marie-José Vanwynsberghe en leden Chantal Rommens, Ingrid Ryde en Bernice Vergote. Net geen 85 jaar heeft deze beweging zich ingezet voor haar leden. “We hadden de indruk dat we te veel moesten doen om te kunnen overleven”, zegt voorzitter Anne Bulcke. “Alles kwam op dezelfde schouders terecht. Het vuur was bij het bestuur wat uitgedoofd en het merendeel van de leden werd een dagje ouder. Drie vierde van onze leden was overigens ook lid van Okra. Het heeft geen enkele zin om elkaar concurrentie aan te doen. We zijn in schoonheid geëindigd en hopen dat de leden zich aansluiten bij KVLV-afdelingen van andere gemeenten.” (WD/dvdb)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West