KVK jeugdspeler Marlon Van Oost (16) zoekt gastgezin

© JVGK
Redactie KW

Zijn huidig gastgezin, de familie Fanny Leenknecht en Tom Planckaert, moet noodgedwongen afhaken wegens te druk werkschema en te weinig vrije tijd.

Marlon Van Oost (16), afkomstig van Tielt, is een sportieve leerling die een voetbalcarrière als doelman bij KV Kortrijk ambieert. Hij combineert dit met zijn studies 5e jaar wetenschappen-wiskunde aan Rhizo campus Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. “Ik kan dit doen via Schoolproject KVK waar je tijdens de lesuren kan trainen”, vertelt Marlon. Sinds 4 jaar is hij aangesloten bij KV Kortrijk waar hij de jeugdacademie U17 doorloopt. Momenteel is hij doelman bij de U17.

Om dicht bij de trainingsvelden en zijn school te zijn vond Marlon een gastgezin bij Fanny en Tom waar hij sinds 1 september verblijft tijdens de weekdagen. “Ik kan er nog blijven tot begin januari. Fanny en Tom kunnen hun nieuwe drukke beroepsbezigheden niet meer combineren met een gastgezin wegens te druk werkschema en te weinig vrije tijd. Ik ben daar erg graag geweest. Het is een warme familie. Waarvoor dank.”

“Ik ben enorm veel bezig met mijn sport” – Marlon Van Oost

Marlon moet dus noodgedwongen op zoek naar een nieuw gastgezin waar hij tijdens de weekdagen kan verblijven. Wat gezocht wordt, is een sportief gezin dat oog heeft voor gezonde voeding: een ontbijt met brood, kaas en fruit en ‘s avonds een warme maaltijd met wat variatie: spaghetti of pasta, of vis of vlees en fruit. “Ik ben enorm veel bezig met mijn sport. Als sporter moet ik gevarieerd kunnen eten”, legt Marlon uit. Hij heeft 8 trainingen in de week waaronder twee keer fitness. Daar bovenop is er nog elke week een wedstrijd op zaterdag.

Als sporter heb ik ook nood aan rust en ontspanning. Daarom graag een rustige familie met wat vrije tijd en dit ook doet vanuit een warm hart.” Marlon krijgt fruit, granen en groenten mee en zijn was wordt gedaan. Het gastgezin krijgt een vergoeding. Concreet: Marlon wordt op maandag om 7.45 uur naar het gastgezin gebracht. Hij wordt op vrijdag opgehaald om 16.30 uur.

“Ik ben een fervent fietser en rijd over een weer naar school met de fiets. Vervoer tijdens de week is dus niet nodig.” Wie interesse heeft kan contact nemen met papa Stefan Van Oost op 0497 633 014. Marlon’s grote droom? “Ik droom ervan eerste keeper te worden bij de 1e ploeg van KVK.”

(Peter van Herzeele/foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier