KV Oostende schenkt 1.000 euro aan steunfonds BZIO

Redactie KW

Voor de aftrap tegen Lokeren schonk KVO afgelopen weekend een cheque ter waarde van 1.000 euro aan het steunfonds van het gezondheids- en revalidatiecentrum BZIO.

Het bedrag komt van de per ongeluk te duur aangerekende drankprijzen tegen Racing Genk. Het geld zal worden gebruikt voor de aankoop van nieuwe apparatuur. Het Steunfonds voor Oncologische Revalidatie Koninklijke Villa Oostende vzw is een Belgisch steunfonds vanuit het Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie (BZIO), ontstaan in 2007. Het Steunfonds neemt initiatieven om het lot van mensen met kanker en hun omgeving te verbeteren. Het Steunfonds wil daarbij focussen op vier specifieke doelstellingen: psychologische ondersteuning voor mensen met kanker en hun omgeving, voedingsbegeleiding met dieetadvies op maat binnen het totaalconcept, wellbeingbegeleiding van de patiënt ter verbetering van de kwaliteit van het leven en ter versnelling van de sociale herintegratie en wetenschappelijke opvolging van de resultaten van het totaalconcept.

Het geld dat BZIO kreeg van KVO, wil de organisatie gebruiken om nieuwe apparatuur aan te kopen die kan helpen bij het genezings- en herstelproces van zowel fysieke als psychologische problemen. “Wij zijn een echte Oostendse organisatie en we zijn dan ook zeer blij met deze donatie. We zijn de mensen van KVO erg dankbaar. Het toont dat voetbal meer is dan wat er op het veld gebeurt en dat de club ook zijn maatschappelijke rol opneemt“, aldus Alain Antierens, directeur patiëntenzorg BZIO Oostende, die aanwezig was om de cheque in ontvangst te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier