Kuurnse kindergemeenteraad zamelt speelgoed in: “Cadeaus krijgen niet voor iedereen evidentie”

De kindergemeenteraad benadrukt het belang van nieuw speelgoed. "We willen het feestelijk karakter van eindejaar benadrukken", klinkt het bij Miguel en Salma. We herkennen Johan Bossuyt, Jan Vanwynsberghe, Stefaan Carpentier, Sandra Devinck, Marlies Callewaert en Bram Deloof met kinderschepenen Salma Benamari en Miguel Schelstraete. © LOO
Olaf Verhaeghe

Voor het tweede jaar op rij zamelt de kindergemeenteraad van de gemeente Kuurne nieuw speelgoed in om te herverdelen op een kerstfeest. Miguel Schelstraete, kinderschepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Bram Deloof (N-VA) zetten de actie op voor kinderen voor wie de feestperiode niet zo evident is. Samen met schepen van Onderwijs Johan Bossuyt (N-VA) & zijn kinderschepen Salma Benamari werd beslist om ook de kaart van de scholen helemaal te trekken.

“Met kerst komen we samen met vrienden, met familie. We eten lekker en we wisselen cadeaus uit“, vertellen kinderschepenen Miguel en Salma. “Maar lang niet voor iedereen is die mooie periode een evidentie.”

Bram Deloof van het Sociaal Huis vult aan: “Met onze eindejaaractie proberen we iedereen zo maximaal mogelijk te laten genieten van de kerstsfeer. Er wordt dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar een kerstfeest georganiseerd door ‘Kuurne Laat Leven’, een groep van gemotiveerde vrijwilligers. Op het feest – dat op 27 december doorgaat -krijgt iedere aanwezige de mogelijkheid tot kerstvieren: aangename babbel, lekkere feestmaaltijd en alle aanwezige kinderen krijgen leuk nieuw speelgoed. “

Nieuw speelgoed

“We zoeken specifiek naar nieuw speelgoed”, klinkt het bij Miguel en Salma. “Op zich is er zeker niets mis met een tweedehands stuk speelgoed, maar we willen met deze actie echt het feestelijk karakter van de eindejaarsperiode benadrukken.”

Het speelgoed kan in het Sociaal Huis afgegeven worden, maar ook in de verschillende Kuurnse lagere scholen. “Op die manier hopen we nog meer mensen te kunnen bereiken”, zegt schepen Johan Bossuyt. “En zo zorgen we er ook voor dat in de klassen inhoudelijk kan stilgestaan worden bij het hoe en waarom van deze actie. Wij zullen de scholen de nodige tools aanreiken om het te hebben over kansarmoede in onze gemeente.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier