Kuurnse +13-werking breit sjaal van 40 meter voor ‘De warmste week’

De +13-werking met achteraan Ime Nolf, Sien Messelier, Nelle Van Hove, Timon Decoutere, Martijn Van Hove en Karen Devroe. Vooraan herken je nog Myrthe Nolf, Lieve Deroo, Rieneke Ameye en Julie Sergeant. © BRU
Redactie KW

Karen Devroe (45) en de 15 leden van de +13-werking willen komend weekend in 24 uur tijd een sjaal breien van 40 meter lang. Iedereen mag in het Emmaüshuis mee helpen breien. Wie deze ‘breiatlon’ voor ‘De warmste week’ van Studio Brussel wil sponsoren, zien ze ook graag komen.

Vorig jaar pakte Karen en haar team van de + 13-werking uit met een kwartbreiathlon ten voordele van Poverello. Dit jaar willen ze echter nog een stapje verder gaan en in vierentwintig uur tijd een sjaal breien van maar liefst 40 meter lang, die uiteindelijk op twee december deel zal gaan uitmaken van het project ‘Sjaal voor de kathedraal’.

Ook ‘s nachts breien

“Ons doel is om samen met nog andere West-Vlaamse verenigingen en -scholen een gigantische sjaal te breien van om en bij 350 meter lang, die we dan op zaterdag twee december rond de kathedraal van Brugge zullen bevestigen en die daarna zal verwerkt worden tot sjaals en dekens voor mensen in nood”, vertelt Karen, “Om onze sjaal van 40 meter te kunnen vervaardigen hebben we een etmaal ingedeeld in acht tijdsblokken van 3 uur de tijd. Verenigingen als Samana en Femma zegden al hun medewerking toe om ons een handje te komen helpen, net als Chiro Sint-Michiel. Vooral ‘s nachts is er nog een tekort aan vrijwilligers die met ons willen komen mee breien. Naast een live band die ‘s nachts voor de sfeer komt zorgen, is er ook een filmvertoning gepland, om zo de nachtelijke uren wat aangenamer te maken.”

Hip en cool

Een van de deelnemers aan de breiatlon die loopt van vrijdag 20 oktober vanaf 19 uur tot zaterdag 21 oktober 19 uur is Martijn Van Hove (13). “Velen denken dat breien iets voor oude dametjes is, maar niets is minder waar”, weet Martijn die leerling is aan het Don Bosco College in Kortrijk en lid is van de +13 werking, “Ik vind het alvast hip en was dan ook enthousiast toen ik hoorde wat de uitdaging werd. Ik kwam in contact met breien via mijn oma, maar leerde uiteindelijk de kneepjes van mijn mama. Aanvankelijk vonden mijn vrienden het maar niets, maar ook zij vinden breien nu toch cool.”

Wie deze actie wil sponsoren kan terecht op www.sjaalvoordekathedraal.be. Wie de breiatlon in het kader van ‘De warmste week’ van Studio Brussel steunt, helpt meteen ook de verenigingen TEJO die laagdrempelige en therapeutische ondersteuning biedt aan jongeren, dagcentrum, jeugdhuis en crisisopvang voor jongeren De Schakel en vereniging De Zonnebloemblaadjes die op zomerkamp gaat met kinderen met een fysieke beperking.

Eén bol wol

Wie wil helpen breien, kan terecht bij Karen Devroe op 0472 63 09 25. Men vraagt om minstens één bol wol mee te brengen voor priemdikte 6 tot 8. Wie geen wol meebrengt, betaalt 3 euro inkom voor het goede doel. Ook mensen die liever thuis breien, kunnen een breiwerk maken van 40 x 200 cm in rechtse steek in gelijk welke kleur. Afgewerkte stukken kan je indienen bij Karen Devroe in de Hoevedreef 44. Alle supporters zijn welkom vanaf vrijdagavond 19 uur tot zaterdagavond 19 uur in het Emmaüshuis naast de Sint-Michielskerk.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier