Kuurne stelt waterreservoir van 120.000 liter ter beschikking

Redactie KW

“Landbouwers van Kuurne of Kuurnenaars die water nodig hebben voor hun professionele activiteiten, krijgen voorrang”, zegt burgemeester Francis Benoit.

Kuurne stelt een waterreservoir van een 120.000 liter onder de brandweertoren ter beschikking. “We vermoeden dat het waterreservoir van 120.000 liter het equivalent bevat van een tiental tankwagens. Aanvragen voor de watervoorraad kunnen gebeuren via de technische dienst van de gemeente Kuurne. Wie eerst vraagt, wordt eerst bediend”, klinkt het.

“Het waterreservoir werd destijds aangelegd als bluswater voor grote branden. De aanleg van bufferbekkens en wadi’s de voorbije decennia maakt deze capaciteit overbodig. In de praktijk werd hier de voorbije jaren dan ook geen beroep op gedaan.”

Strenge regels van kracht

Burgemeester Francis Benoit geeft in samenspraak met de brandweer de toestemming om het water ter beschikking te stellen. “Sinds donderdagmorgen zijn strenge regels van kracht door de aanhoudende droogte. Het is verboden om water uit rivieren, beken of bufferbekkens te nemen om de waterbiotoop niet te schaden. Hierdoor hebben onder andere landbouwers geen alternatief. We hopen op die manier ons steentje te kunnen bijdragen voor inwoners waarbij hun inkomen in het gedrang komt.”

(MF – Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier