Kuurne stelt nieuwe verkavelingen voor tussen Najaarsweg en Seizoenwijk

© Foto BWB
Redactie KW

In Kuurne schieten de werken voor de nieuwe verkaveling tussen de Najaarsweg, de Seizoenwijk en de Hulstsestraat goed op.

Francis Watteeuw, Bram Deloof, Geert Declercq, Soetkin Decaluwé, Bruno Raes, Ann Messelier en Francis Benoit. (Foto BWB)
© Foto BWB

De wegeniswerken zijn er zo goed als afgewerkt en ook de nutsleidingen zijn aangebracht, zodat de bouwwerken kunnen starten. In een korte periode komen er in die omgeving 240 nieuwe wooneenheden bij. De nieuwe woonwijken moeten de gemeente een nieuw en aantrekkelijk uitzicht geven, met veel groen en open ruimte. Het woonproject beslaat een oppervlakte van ongeveer 7 hectare.

Kuurne stelt nieuwe verkavelingen voor tussen Najaarsweg en Seizoenwijk


Er zijn in de verkavelingen meer dan 1.400 meter nieuwe gescheiden fietspaden aangelegd, waarvan een 400 meter met zicht op de Vaernewyck beekvallei. In de doodlopende straten worden geen voetpaden aangelegd, maar ze worden gerealiseerd in gras. Er is niet alleen aandacht voor veilig fietsen, maar de Lijn beloofde ook haar vervoersplan aan te passen en de nieuwe wijk met bussen aan te doen.

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier