Kuurne slaagt er niet in om grootste selfie te maken

Redactie KW

De grote ambitie die burgemeester Francis Benoit koesterde om Bangladesh uit het Guiness Book of Records te verdringen met het record van grootste selfie, zal voorlopig bij een droom blijven.

Om klokslag 11.40 uur baande koning Ezel zich door middel van de ladderwagen van de brandweerpost Kuurne een weg naar een hoogte van 20 meter om van daaruit de recordselfie te maken. Om het record te verbreken dienden zich echter 1.152 personen aan te melden, maar helaas bleef de teller steken op 1.002 personen. Net niet genoeg om het record op naam van Bangladesh te verpulveren.

Wie afzakte naar de pui van het gemeentehuis kreeg soep aangeboden. Burgemeester Francis Benoit is niet van plan om het bij deze ene poging te laten en wil volgend jaar opnieuw een worp doen om het record op naam van Kuurne te zetten. De opbrengst van de recordpoging wordt volledig geschonken aan de Warmste Week van Studio Brussel.

De recordpoging bracht 2.503,91 euro op. De gemeente Kuurne rondt dit bedrag af naar 3.000 euro, dat volledig geschonken wordt aan Ubuntu. Dat De Warmste Week de afgelopen veertien dagen leefde in Kuurne is alvast duidelijk, aangezien er heel wat initiatieven op het getouw werden gezet om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

(BRU / foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier