Kuurne overweegt om inforotondes weg te nemen

Burgemeester Francis Benoit en Dorian Verbrugghe van de technische dienst aan een inforotonde. (Foto BWB) © Foto BWB
Redactie KW

In Kuurne werden vorig jaar 13 GAS-dossiers voor wildplakken geopend. “Dat gebeurt op een van onze acht inforotondes. We overwegen om ze weg te nemen”, weet burgemeester Francis Benoit.

Het aantal dossiers voor wildplakken springt enorm in het oog: het is een verschijnsel waar weinig andere Vlaamse gemeenten mee te maken hebben. “Het wildplakken gaat bijna uitsluitend over de acht inforotondes in onze gemeente”, vervolgt de burgemeester. “Je weet wel, die ouderwets aandoende cilinders met zo’n afdakje op. Op die inforotondes worden er notariële aankondigingen aangeplakt, tegen betaling, en kunnen Kuurnse verenigingen via affiches reclame maken voor hun evenement. Maar we stellen steeds vaker vast dat organisaties en buitengemeentelijke verenigingen ook onze inforotondes beplakken. Dat kan niet de bedoeling zijn. Dus moeten die affiches weggenomen worden.”

Daarom overweegt het gemeentebestuur om die inforotondes af te schaffen. “Momenteel kost het de gemeente veel geld om die inforotondes te laten gebruiken zoals het hoort. Daarom is het misschien beter om ze allemaal weg te nemen en door borden of iets dergelijks te vervangen.”

(AXV-foto BWB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier