Kuurne heeft zijn eigen erfgoedroute

Redactie KW

Sinds woensdag heeft Kuurne er een toeristische trekpleister bij. Met de Kuurnse erfgoedroute willen vzw Kuurns Erfgoed Cuerna en de gemeente fietsers en toeristen wegwijs maken in de rijke geschiedenis van de gemeente.

Zowel door middel van 15 infoborden, opgesteld in Kuurne zelf en in Sente bij historisch belangrijke gebouwen, als via een gratis app kunnen bezoekers meer info krijgen over 38 locaties verspreid over het hele grondgebied van Kuurne. “In deze Kuurnse erfgoedroute steekt meer dan een jaar werk”, licht burgemeester Francis Benoit toe. “Vooral het opzoekingswerk naar de correcte geschiedkundige uitleg en het vinden van de oude foto’s waren erg tijdrovend. We lieten ook een brochure maken waarin alle plaatsen opgenomen in onze erfgoedroute en een duidelijke overzichtskaart staan.”

Aan de nieuwe erfgoedroute is een prijskaartje verbonden van 13.000 euro. Wie de gratis app wil downloaden op zijn smartphone, gaat naar de App Store of Google Play, kiest voor Kompas en vervolgens voor ‘erfgoedroute Kuurne’. Wie de app activeert in Kuurne en langs een van de plaatsen in de brochure komt, krijgt meteen via een bericht op zijn smartphone de nodige geschiedkundige info.

(BRU – foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier