Kustrestaurants nomineren zichzelf in horecaverkiezing De Zeesterre

Redactie KW

Radiozender hit FM maakte de winnaars van de culinaire wedstrijd De Zeesterre bekend.

De Zeesterre is een verkiezing voor restaurants of bistro’s die gelegen zijn in één van de Belgische kustgemeenten. De eerste editie van de wedstrijd lokte 24 deelnemers.

“Belangrijk punt in deze verkiezing is de originaliteit van de gerechten. In deze verschilt deze verkiezing met alle andere verkiezingen. De restaurants kunnen zichzelf nomineren voor één van de Vlaamse topgerechten”, klinkt het bij de organisatie.

De winnaars

Beste conceptrestaurant: Passe Vite, beste steak tartare: Bistro Mathilda, beste gerecht met zeetong: De Vlasschaard, beste garnaalkroketten: Jan’s Cafe, beste schotel met Noordzeevis: Oh restaurant, beste gerecht met verse garnalen: De Lanteirne, beste vol-au-vent: Moeder Lambiek, beste steak met frieten: Soll Cress, beste stoofvlees: Blue Chaud, beste mosselen: Au Roy Henry.

De volgende editie van de Zeesterre vindt plaats van april tot en met oktober 2018. De restaurants kunnen zich vanaf 1 september 2017 inschrijven.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier