Kustreddingsdienst mag blijven rekenen op provinciale centen

Redactie KW

Daar bestond nogal wat onduidelijkheid over omdat de provincie in het kader van de zesde staatshervorming zich moet terug trekken uit de intercommunale. Maar IKWV kreeg vrijdag, tijdens de traditionele opening van het zomerseizoen, een positief signaal van Vlaanderen.

De opening van het badseizoen werd de jongste weken wat overschaduwd door subsidieperikelen. IKWV is een samenwerking tussen de tien kustgemeenten met de provincie als belangrijke partner. Maar die steun dreigde weg te vallen omdat de provincie zich van Vlaanderen moet terugtrekken uit de intercommunale. “Dit valt onder toerisme, en toerisme is grondgebonden en dus een provinciale bevoegdheid. Ook na 2018 zal de provincie dus haar rol kunnen blijven opnemen. En ook Vlaanderen zal blijven bijdragen”, liet Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA) weten.

Zolang er budget is, gaan we blijven onze rol spelen om het goed, zelfs beter, te blijven doen. We moeten een voortrekkersrol blijven spelen

Kort voor het positieve signaal had provinciegouverneur Carl Decaluwé al laten verstaan dat de provincie IKWV niet zomaar zou opgeven. “Zolang er budget is, gaan we blijven onze rol spelen om het goed, zelfs beter, te blijven doen. We moeten een voortrekkersrol blijven spelen”, zei hij, alvorens de eerste van 750.000 antiverdwaalarmbandjes uit te delen aan enkele schoolkinderen.

Vanaf 1 juli zorgt IKWV er met 1.400 medewerkers voor dat de honderdduizenden kusttoeristen over een strook van 34 kilometer veilig kunnen genieten van de vakantie. “We blijven de veiligste kust van West-Europa”, weet Decaluwé.

(BELGA – Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier