Kustredders beleefden de drukste zomer van de laatste tien jaar

14/10/16 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:31

De kustreddingsdiensten hebben er de drukste zomer in tien jaar op zitten. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) vrijdag.

Kustredders beleefden de drukste zomer van de laatste tien jaar

© BELGA

Afgelopen zomer werden meer dan 1.400 strandredders ingezet, die samen zorgden voor 34 kilometer veilig strand. Naast 1.703 verloren gelopen kinderen hadden de kustreddingsdiensten de handen vol met andere interventies. In totaal werden 442 personen in nood geholpen. Het grootste deel, 196 personen, waren baders die in zee in de problemen kwamen. Er waren ook 19 plankzeilers, 106 kitesurfers, 72 personen met rubberbootjes en luchtmatrassen, en 49 catamarans en zeilboten die in de problemen kwamen.

Voor het eerst werd ook het aantal verzorgingen bijgehouden naar aanleiding van een steek van een pieterman of kwallenbeet. 154 mensen werden geprikt door een pieterman, waarvan 58 in De Panne. 835 personen werden verzorgd voor een kwallenbeet, waarvan 300 in Knokke-Heist en 289 in De Haan. Uit Bredene en Middelkerke kwamen geen cijfers.

"De strandredders zijn wat ons betreft echte ambassadeurs van risicopreventie. Al te vaak onderschatten strandbezoekers de gevaren die zich kunnen voordoen. Dankzij het degelijke werk van de redders worden er levens gered", aldus Laurent Winnock, directeur communicatie van verzekeraar AXA, een van de belangrijkste partners van het IKWV.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!