Kustbewoners dienen klacht in tegen kerncentrale in Duinkerke

De kerncentrale van Gravelines © a-Belga
Redactie KW

Een twintigtal Belgen heeft zaterdag in de Franse stad Duinkerke een klacht ingediend tegen de Franse staat en EDF, de uitbater van de kerncentrale van Gravelines. Ze laken daarmee de gebrekkige beveiliging van de kerncentrale.

Net over de Belgische grens ligt de op een na grootste kerncentrale van Europa, die van Gravelines. Binnenkort beslist Frankrijk over de toekomst van de centrale. Net daarom beslisten een twintigtal kustbewoners om een klacht in te dienen omwille van de gebrekkige veiligheid en de daarmee gepaard gaande risico’s.

“Net als de Belgische reactoren is ook Gravelines onvoldoende bestand tegen aanvallen”, zegt Eloi Glorieux, nucleair expert bij Greenpeace België. “De Franse staat en uitbater EDF weigeren voorlopig hun verantwoordelijkheid op te nemen en brengen zo burgers in Frankrijk én België in gevaar.” Greenpeace en de actievoerders vinden dat EDF en de Franse staat te weinig initiatieven nemen om de beveiliging van de centrale te verbeteren.

Peterhttps://www.facebook.com/peter.desnerckhttps://www.facebook.comFacebook1

Samen met burgemeester Johan Vande Lanotte en enkele bezorgde burgers klacht indienen tegen de Franse Staat en EDF…

Geplaatst door Peter Desnerck op zaterdag 2 december 2017

rich1.0https://www.facebook.com/peter.desnerck/posts/10215055978175337552

De Belgen gingen naar het politiekantoor van Duinkerke waar ze klacht indienden. Eén van hen was de Oostendse burgemeester Johan Vande Lanotte. Ook een tachtigtal Fransen diende een klacht in.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier