Kust verwacht 400.000 dagtoeristen tijdens verlengd weekend

De badsteden maken zich op voor een topweekend. © BELGA
Redactie KW

De kust kijkt vol verwachting uit naar het komende verlengde weekend, zo meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag. Dat de nationale feestdag op vrijdag valt, is goed meegenomen en zal zorgen voor een piekweekend aan de kust, met tot wel 400.000 dagtoeristen.

De ondernemers en de toeristische sector aan de kust kunnen al terugblikken op een sterk voorjaar een goede start van de zomervakantie. Traditioneel zijn er twee grote pieken in de zomervakantie, namelijk de periode rond 21 juli en die rond Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart op 15 augustus.

Op basis van de weersvoorspellingen schat Westtoer dat 400.000 dagtoeristen dit verlengd weekend, dus van vrijdag tot en met zondag, naar de kust reizen. Naar aanleiding van de nationale feestdag zijn er ook tal van evenementen in de tien badsteden.

95% van de kamers bezet

Er zullen ook opnieuw heel wat toeristen afzakken voor enkele dagen of meer. Voor het komend verlengd weekend noteren de hotels een bezettingsgraad tot 95 procent en meer. De vzw Kusthotels stelt vast dat opnieuw geboekt wordt voor een iets langere periode. De reservaties gebeuren ook vroeger. Bij extra goed weer worden toch nog tal van lastminutereservaties verwacht.

Net wegens de aantrekkingskracht van de kust bij goed weer plaatste Westtoer tien webcams die live te volgen zijn op www.dekust.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier