Kust tevreden over nochtans erg vroege paasvakantie

© BELGA
Redactie KW

De toeristische sector aan de kust is tevreden over de paasvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van het provinciebedrijf Westtoer. Hotels zaten vooral in de weekends goed vol.

De paasvakantie en het verlengde weekend na Pasen vielen dit jaar erg vroeg. Dat is niet bepaald een droomscenario voor de toeristische sector aan de kust, maar toch heerst er tevredenheid. Hoeveel dagtoeristen er over de hele vakantie naar de kust kwamen, is nog niet geweten. Het openingsweekend lokte ongeveer 200.000 dagtoeristen.

Vertrouwde dichtbijvakantie

De hotelsector heeft er een goede vakantie op zitten. “Bij de hotelbezettingen wordt rekening gehouden met drie weekends en twee midweeks”, vertelt André Descheemaecker van vzw Kusthotels. “Het paasweekend en tweede weekend waren over het algemeen goed tot zeer goed, met gemiddelde bezettingen van 90 tot 95 procent. De midweek na het paasweekend was met bezettingen van 60 tot 65 procent vergelijkbaar met andere jaren. De midweek van de tweede verlofperiode was goed voor een gemiddelde bezetting van 55 tot 60 procent.”

“De kust is voor toeristen vooral een vertrouwde dichtbijvakantie. Ook rond deze tijd ontdekken vakantiegangers graag een ‘thuisgevoel’ aan de kust“, aldus Franky De Block, gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter van Westtoer. Er wordt nu al uitgekeken naar de maand mei met verschillende verlengde weekends.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier