Kust kijkt terug op een degelijke eerste zomermaand

29/07/16 om 11:54 - Bijgewerkt om 12:02

"Bijna drie miljoen dagtoeristen zijn in juli naar de kust gereisd", zegt Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Kust kijkt terug op een degelijke eerste zomermaand

De toeristische sector aan de kust kijkt tevreden terug op de maand juli. Na een rustige start heeft vooral de tweede helft van juli gezorgd voor topdagen en een unieke zomersfeer aan zee.

"Bijna drie miljoen dagtoeristen zijn in juli naar de kust gereisd", zegt Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. "In de hotels is een goede bezetting van gemiddeld 80 à 90 procent genoteerd. Dé topper was het weekend van 21 juli. Bij de vakantiewoningen heeft het goed weer veel goedgemaakt. De verwachtingen voor augustus zijn optimistisch. Tot en met 15 augustus verwacht het verblijfstoerisme een sterke bezetting."

Zomeraanbod

Dankzij de zomerzon was het verlengde weekend van 21 juli met 530.000 dagtoeristen de absolute topper. Franky De Block: "De laatste week van juli bevestigt de sterke troeven van de regio: ook als de zon minder prominent aanwezig is, kunnen binnen- en buitenlandse vakantiegangers onze kust uitermate appreciëren. De authenticiteit van de kust en het unieke zomeraanbod blijft een breed publiek aanspreken."

De kustcampings hebben na het wisselvallig voorjaar en het prima Hemelvaartweekend goed stand gehouden in juli. De topper was ook hier het weekend van 21 juli. Als trend noteert de kampeersector een groter aantal Belgische toeristen dan vorige jaren.

Minder boekingen

Bij de vakantiewoningen zijn de verhuurkantoren vooral tevreden over het goede weer van juli. Door het wisselvallig voorjaar en de gebeurtenissen in maart noteerde de sector iets minder (vooraf)boekingen voor de zomer. Het zomerweer van de voorbije weken heeft veel goedgemaakt. Bij het totaalcijfer tot en met juli wordt het moeilijk om hoger te eindigen dan vorig jaar.

De hotelsector spreekt van een degelijke topmaand met een sterke tot zeer sterke tweede helft van juli. Er is een gemiddelde bezetting genoteerd van 80 à 90 procent tot 95 procent op de topdagen. Op 21 juli waren de hotels nagenoeg volzet. Ook over de laatste week met wat minder zon is men tevreden.

Het weer aan zee was meermaals beter dan in het binnenland. De toeristische sector blijft het belang van een goede weervoorspelling onderlijnen.

(JL)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!