Kunstwerkplaats De Zandberg heeft nieuwe tuin

Regisseur en acteur Mathias Sercu opende de tuin als peter van het project. Johan Timperman, CEO van Ubuntu, stond hem daarin bij. © LOO
Redactie KW

Vrijdag werd de nieuwe tuin van Kunstwerkplaats De Zandberg officieel geopend door acteur en peter van de tuin Mathias Sercu.

De kunstwerkplaats is een satelliet van de groep Ubuntu en een artistieke werkplaats voor kunstenaars met een beperking. Zij bieden professionele en geïndividualiseerde begeleiding om artistieke talenten maximaal te ontplooien. Met de steun van Lions Club Harelbeke Liederik werd de verouderde speelplaats van de jongensschool in de Zandbergwijk omgevormd tot een aantrekkelijke binnentuin met originele artistieke accenten.

In de Zandbergtuin is er onder andere een kunstgaanderij met werkplaatsen voor kunstenaars, een inspirerende beeldenwand, de unieke Portable Gardens van de Portugese designer Leonel Moura en een gigantisch ruimteschip van kunstenaar Niels-Jan Tavernier. Regisseur en acteur Mathias Sercu opende de tuin als peter van het project. Johan Timperman, CEO van Ubuntu, stond hem daarin bij.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier