Kunstveiling en Sint-Jansontbijt in Kachtem

De werkgroep rond 900 jaar Kachtem. © (Foto Frank Meurisse)
Redactie KW

In het kader van ‘900 jaar Kerk’ in Kachtem is er in het weekend van 18 en 19 juni een Kunstveiling en Sint-Jansontbijt.

De Kunstveiling vindt plaats op zaterdag 18 juni in ‘t SoK in de Hogestraat. Het gaat om een tentoonstelling van een 50-tal kunstwerken, schilderkunst, keramiek, fotografie, aquarel, miced media, enz. De kunstwerken worden aangeboden door regionale kunstenaars, alsook kunstwerken uit India, Haïti, de Filipijnen, Oekraïne en kunstwerkjes gemaakt door leerlingen basisschool Sint-Vincentius.

Vanaf 10 uur doorlopend, met van 18 tot 19 uur Happy Hour en toespraken. Veiling van de kunstwerken vanaf 19 uur ‘voor enkele goede doelen’ zoals Saranalaya, Payoga, sos-Oekraine, vzw sos Haïti en Ziekenzorg CM Kachtem. Meer info bij Guido Bonte via tel. 051 694 653.

Het Sint-Jansontbijt vindt plaats op zondag 19 juni, een ontbijt onder de kerktoren voor alle parochianen. Iedereen kan deelnemen aan het ontbijtbuffet in zaal Hoornaert tussen 8 en 10 uur. Enkele damesverenigingen staan in voor een goede bediening van het uitgebreid ontbijtbuffet. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen -12 jaar aan 5 euro. Kaarten voor het ontbijt zijn te bekomen in de dagbladhandels Kriebel en Skoebiedou, alsook in het parochiehuis Hogestraat 12 op vrijdag van 14 tot 15.30 uur.

Kachtem – Ommegang Kerkgebeuren:

*Woensdag 22 juni: maken van de Sint-Janstrossen in de loods Neyrinck Aime Behaeghestraat.

*Donderdag 23 juni: Openingsmis om 19 uur met verbranding oude Sint-Janstrossen.

*Zaterdag 25 juni: Inschrijving in de Confrerie Sint-Jan en zegeningen vanaf 14 uur. Ommegangviering om 17.30 uur.

*Zondag 26 juni: Inschrijving Confrerie Sint-Jan en zegeningen vanaf 14 uur.

*Maandag 27 juni: Vespers om 14u30. Kinderzegening om 17u.

*Woensdag 29 juni en Vrijdag 1 juli: Kinderzegening om 17u.

*Zaterdag 2 juli: Sluitingsmis om 17u30 en parochiale dankdag.

Tijdens het Ommegangsweekend is er o.a. gelegenheidscafe ‘De Scheve keise’ aan de kerk; De Lanteern met café en sfeertoneel; Vrede en Eendracht met sfeercafe en Rozenparade; Chirojongens met wafelenbak. (GuidoA.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier