Kunstenaars geven oude braadpannen een tweede leven

Sarah Dupont (links), Christel Lambrecht (tweede van links) en Dirk Dupont (rechts) zijn trots op de creatieve kunsten van de gebruikers. © NVH
Redactie KW

Enkele gebruikers van het seniorencentrum van de branding hebben in de kader van de Warmste Week van Music for Life een vijftigtal oude braadpannen beschilderd. Die worden nog tot en met 23 december geveild.

Bij Dupont’s Kookboetiek hadden ze het geniale idee verouderde pannen te gebruiken als canvas voor schilderijtjes. “Wij noemen ze eigenlijk liever ‘panvassen'”, glimlacht Dirk Dupont. “Om dat tot een goed einde te brengen, zetten we een samenwerking op met de branding, een centrum voor personen met een beperking.” “Een tiental senioren toonde zich meteen enthousiast”, vertelt begeleidster Christel Lambrecht. “En ik overdrijf niet als ik zeg dat er heel mooie werkjes tussen zitten. De gebruikers zijn zeer creatief tewerk gegaan en alle schilderijen kregen een toepasselijke naam. Ik ben zeer trots!”

Veiling

Ronald De Meester maakte onder meer een pan met de Belgische vlag en eentje met prinsessen. “Die doopte ik ‘koninklijk’, dat past er wel bij”, zegt hij. “Ik vond het alvast zeer leuk om te doen. Nu maar hopen dat er flink op onze panvassen geboden wordt.”

Ook Nesten en de Kuurnse kunstenares Julie De Bleeckere beschilderden een aantal pannen. “We willen een warme oproep doen om de website te bezoeken en een bod uit te brengen op deze fantastisch mooie kunstwerkjes”, zeggen Dirk en Sarah van Dupont’s Kookboetiek nog. “Het zou mooi zijn mochten we een cheque van 2.500 euro aan de branding kunnen overhandigen. Wij zijn er zeker van dat de centen hier zeer goed besteed zullen worden.” (nvh)

Bieden kan nog tot zaterdag 23 december om 23.59 uur via www.2dehands.be/markt/2/panvas/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier