Kunstacademie zamelt 6.434,24 euro in voor Kom op tegen Kanker

30/06/17 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

Afgelopen schooljaar zamelde de Kunstacademie samen met alle afdelingen in Waregem, Anzegem en Dentergem 6.424,34 euro in voor de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker.

Kunstacademie zamelt 6.434,24 euro in voor Kom op tegen Kanker

Via flink wat concerten, toonmomenten, expo's en speciale Kom op tegen Kanker-activiteiten kon de kunstacademie een mooi bedrag storten aan de organisatie van de 1.000 kilometer voor het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Dit lukte dankzij de brede gedragenheid binnen de academie: van leerkrachten en medewerkers tot ouders en leerlingen, iedereen voelde zich betrokken.

1000 kilometer

Geld inzamelen was slechts één deel van het verhaal. Er moest ook 1.000 kilometer gefietst worden. Een uitdaging die afdelingshoofd Katelijn en leerkrachten Jeanno, Joos, Inge (allemaal links op de foto) en Henk (midden achteraan) aangingen door samen met het Waregemse stadsteam mee te fietsen tijdens het Hemelvaartweekend, daarin gesteund en ondersteund door hun academiecollega's.

Paul De Meyer, Bert De Smet en Patriek Roelens van het directieteam zijn erg dankbaar met dit prachtige resultaat: 'Het is hartverwarmend te zien hoe alle collega's en zelfs de ouders en leerlingen zich achter dit initiatief schaarden en mee geld hielpen inzamelen. Het onderzoek naar kanker is ook binnen onze kunstacademie bijzonder actueel omdat enkele leerlingen en collega's de afgelopen maanden hard getroffen werden door de ziekte. Sommigen onder hen vechten nog steeds. Als collega, leerkracht, directieteam sta je op zo'n momenten vaak machteloos. Toch hopen we dat we als kunstacademie met deze deelname aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker toch enigszins ons steentje hebben kunnen bijdragen.'

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!