Kunst troef op Paris MontmARTre in Roeselare

Paris MontmARTre is ieder jaar een hoogtepunt voor heel wat kunstliefhebbers in de stad. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dit weekend kun je op de Grote Markt in Roeselare terecht voor de 21ste editie van de kunstenaarsmarkt Paris MontmARTre. Je vindt er meer dan 50 kunstenaars in de meest uiteenlopende disciplines.

Een van de vaste evenementen begin september in Roeselare is Paris MontmARTre. De Grote Markt is dan een groot kunstdorp met meer dan 50 kunstenaars uit tal van disciplines, van schilderkunst tot beeldhouwen of portrettekenen. De kunstenaars zijn afkomstig uit de regio, maar ook van een stuk verder. Het is de perfecte manier voor het publiek om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de de kunst en kunstenaars, die vaak live hun ding doen.

Zaterdag was er alvast heel veel volk. Ook op zondag kun je er terecht van 10 tot 18 uur. Daarnaast is er op het Stationsplein en in de kazerne vlakbij de opendeurdag van de brandweer met tal van demonstraties en The Wall, de muur op de oefenkoer die door kunstenaars onder handen werd genomen.

Er zijn ook tientallen winkels op, bovendien maak je door langs te gaan in de handelszaken kans om een boottochtje te maken op het kanaal.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier