Kunst kijken tijdens Paris Montmartre in Roeselare

Het comité is klaar voor de 24ste editie van Paris Montmartre. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 2 en zondag 3 september is er opnieuw het kunstevenement Paris Montmartre op de Grote Markt in Roeselare. Maar liefst 60 kunstenaars tonen er hun kunnen.

Tijdens het eerste weekend van september heb je in Roeselare sinds jaar en dag het kunstevenement Paris Montmartre. Dan wordt de Grote Markt omgetoverd tot klein Frankrijk met maar liefst 60 kunstenaars. Uit Roeselare, maar evengoed uit Antwerpen, Lokeren of een stuk verder. “We vinden het belangrijk dat er daarbij heel wat verschillende ambachten aan bod komen”, vertelt voorzitter Willy Wostyn. “De kunstenaars tonen zelf ook hun kunnen.”

De miniatuurversie van de Eiffeltoren is opnieuw present en ook op culinair Frankrijk waan je jezelf in Frankrijk. In het kader van het Franse thema worden er Franse specialiteiten aangeboden die je kunt proeven bij de verschillende standjes. Zowel op zaterdag als op zondag kun je er van 10 tot 18 uur terecht.

“Ook de verschillende winkels en horecazaken proberen hun duit in het zakje te doen om Roeselare echt onder te dompelen in de Franse sfeer”, klinkt het tot slot.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier