KTA Brugge krijgt 5.000 euro cadeau voor investeringen in mechanicaopleiding

Op de foto van links naar rechts Cas Verburgh (leerling 7BMA mechanica), Guy Segers (technisch adviseur KTA Brugge), Jurgen Dejaegher (leerkracht mechanica), Mania Van der Cam (directeur KTA Brugge), Hendrik Maes (leerkracht mechanica), Uri Christensen (leerkracht mechanica), Kristof Blomme (Haas Automation) en Francis Wittebolle (leerling 7BMA mechanica). © Foto WK
Redactie KW

Het Brugse KTA kreeg van de internationale firma Haas Automation een cheque van 5.000 euro cadeau voor de uitbreiding van het machinepark voor de opleiding CNC-mechanica.

Het KTA is één van de tien Belgische scholen die van Haas Automation, een wereldwijde topspeler in de markt van bewerkingsmachines, zo’n schenking ontvangt. Het bedrijf investeert doelbewust in het technisch onderwijs.

“Want daar komen nog altijd het grootste aantal knelpuntberoepen uit voort. Op de arbeidsmarkt blijft daardoor de nood aan technische profielen hoog, een dergelijke samenwerking met de bedrijfswereld zorgt dus voor een win-win”, zegt KTA-directeur Mania Van der Cam.

(WK-foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier