KSV Diksmuide ontvangt Johan Boskamp en Imke Courtois

Redactie KW

De U17 van KSV Diksmuide speelt straks de achtste finale van de Beker van België tegen Zwevegem. Als er 250 supporters aanwezig zijn om hen naar de kwartfinale te roepen, doet de spelergroep iets terug.

Op woensdag 9 maart speelt de U17 in de achtste finale van de Beker van België op De Pluimen tegen Zwevegem. Ze dagen daarvoor alle voetbalfanaten van de regio uit. Als er 250 dan meer toeschouwers aanwezig zijn om hen naar de kwartfinale helpen stuwen, engageren ze zich om na het seizoen met de volledige kern van 19 spelers een namiddag te helpen in het Zorgcentrum Maria ter Engelen in Klerken.

Voetbacademie

Er komt ook bekend volk naar de wedstrijd afgezakt, zoals ex-voetballer en analist Johan Boskamp en Imke Courtois, speelster bij de Red Flames. Johan Boskamp staat helemaal achter dit initiatief. “Toen mijn vriend Karl Vannieuwkerke me vroeg om hierop aanwezig te zijn, heb ik niet getwijfeld. Jeugdvoetbal verzoenen met het goede doel is wat elke club zou moeten doen. Ik hoor dat Karl in Diksmuide een voetbalacademie wil oprichten. Er wacht Diksmuide hele mooie tijden.'”

De wedstrijd voor de achtste finale van de Beker van België bij de U17 vindt plaats op woensdag 9 maart. De aftrap wordt gegeven om 18u30 en de toegang is gratis.

(anni/foto anni)