KSA Frassati Brugge in stoet naar tijdelijke locatie

KSA Frassati verhuist. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Door verbouwingswerken aan hun lokaal in de Venkelstraat, verhuist de Brugse jeugdbeweging KSA Frassati tijdelijk naar Sint-Leo Hemelsdaele.

KSA Frassati kan op maandag 19 februari eindelijk starten met de verbouwing van het ‘Frassatihuis’ in de Venkelstraat. “Omdat onze jeugdbeweging de laatste jaren sterk aan het groeien is met momenteel liefst 190 leden, is de nood aan nieuwe en ruimere lokalen groot”, klinkt het. “Na vijf drukke jaren om alles voor te bereiden, een vzw op te richten, subsidies en vergunningen te krijgen enzovoort, kunnen we eindelijk starten met de werken.”

KSA Frassati verhuist.
KSA Frassati verhuist.© Davy Coghe

Tijdens de werken kunnen de leden van KSA Frassati terecht op een andere locatie. Vanaf 17 februari vinden de activiteiten plaats in enkele lokalen en op de speelplaats van Sint-Leo Hemelsdaele langs de Potterierei. Het gezelschap trok zaterdag, in het gezelschap van jeugdschepen Franky Demon, in stoet naar de tijdelijke locatie.

KSA Frassati viert dit jaar bovendien zijn 90ste verjaardag. Dat doen ze later dit jaar, met een feestweekend op zaterdag 6 en zondag 7 oktober.

(TV-foto’s Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier