Kruiden om mensen samen te brengen

Schepenen Arne Debaeke en Johan Blieck en burgemeester Ann Vanheste. © EDP
Redactie KW

Her en der in De Panne en Adinkerke zijn schalen geplaatst met frisse keukenkruiden in. Het gaat om een proefproject in enkele wijken, met als doel mensen op een heel eenvoudige manier samen te brengen.

Om het sociale contact te versterken en om meer kleur en leven in het straatbeeld te brengen, stelt het gemeentebestuur kruiden ter beschikking van de bewoners. Jaarlijks plant de groendienst duizenden bloemen, maar nu leek het een leuk idee om eens iets bruikbaar voor de bewoners te voorzien. Daarom plaatste de groendienst in de Doornstraat, A. Florizoonelaan en de Oostwindeweg mooie schalen met verschillende keukenkruiden in. Op de kruising van Marktlaan en de Gebroeders Roosemontlaan werden kruiden toegevoegd aan het bloemenperk.

Alle inwoners mogen vrij gebruik maken van de kruiden. Wel vraagt het bestuur de hulp van de omwonenden om de plantjes mee te helpen verzorgen. De gemeente staat honderd procent achter dit project en hoopt, samen met de wijkcomités en enthousiaste buurtbewoners, mensen op een heel eenvoudige manier samen te brengen. Als dit proefproject een succes blijkt te zijn, zal het uitgebreid worden naar andere wijken in De Panne.

(EDP – foto EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier