Krottegem vijf dagen lang in feeststemming

Krottegem maakt zich opnieuw op voor een topvijfdaagse met heel wat animatie. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

Met het verlengde weekend van Hemelvaart zal het op Krottegem een drukte van jewelste worden. Van woensdagavond 9 mei tot en met zondag 13 mei wordt er gevierd en gefeest op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.

Frank Wauters en zijn Krottegemse Ransels hebben opnieuw een programma in elkaar gebokst om U tegen te zeggen. Voor de gelegenheid werd de pers ontvangen in het gesloten café Breda waar de Krottegemse feesten werden voorgesteld. “Noem het gerust een beetje nostalgie”, glimlacht Frank Wauters. “Dit is nu geen café meer en de verwarming en elektriciteit zijn afgesloten maar als je de persconferentie kunt geven bij de plaats waar alles zal gebeuren, brengt dit toch een meerwaarde, vind ik.”

“We organiseren voor de achtste keer de Krottegemse feesten en ook nu kunnen we een goedgevuld programma aanbieden. We houden aan het beproefde concept van onze zes klassieke foorkramen op het plein met daartussen tuinhuisjes van de stad met de openingen naar de binnenkant van het plein waar een podium komt met daarrond 50 tafels en 200 stoelen. Zoals de kermismensen altijd zeggen, is een wijkkermis slechts leefbaar met mooi weer en een goed programma. Op dat eerste kunnen we maar hopen en voor dat laatste hebben we proberen te zorgen.”

Opwarmer

“We beginnen al op woensdagavond 9 mei om 19 uur. Dan mag Thaisia, de winnares van de Ster van Krottegem 2017, de kermis openen met een vijftal nummers en dan komen korte toespraken van de Roeselaarse burgemeester, van mezelf en van Joselito Gheerardyn, de onlangs verkozen koning van Krottegem. Daarna is het de beurt aan Mellifluous, een band van leerlingen van de Broederschool en die worden afgelost door De Gemene Delers, een rockband die eveneens haar roots heeft in de Broederschool.”

“Op donderdag 10 mei is er om 16.15 uur de Krottegemse Corrida en ‘s avonds is er een salsa-avond met live-optredens van D’Love en dit in samenwerking met bar Barlaban. Op vrijdag is er tussen 15 en 17 uur kinderdisco in samenwerking met Chiro Trefferke met vanaf vijf uur de liedjeswedstrijd De Ster van Krottegem. Zaterdag begint met een koers op rollen voor teams tussen 15 en 17 uur en van 18 uur tot middernacht presenteren we ons Krottegems minifestival met Patt Mayeu, Appelblauwzjigroen en de absolute topact Radio Negra. Op zondagnamiddag zijn er de prijsuitreikingen van de tekenwedstrijd en wandelzoektocht en Les Croissants Belges sluiten de Krottegemse feesten om 18 uur af met een beetje zachte jazz.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier