Krijgt Bavikhove een maandagmarkt?

Op de volgende gemeenteraad wordt het inrichten van een wekelijkse markt besproken. © Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen stelt voor op maandagnamiddag eenmarkt toe te laten in Bavikhove. Dit moet goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en schepenenheeft het ‘Gemeentelijk reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markt’ gedeeltelijk hervastgesteld. Dit om het voorstel te lanceren om een markt in Bavikhove te laten plaatsvinden op maandag van 13 tot 18 uur. “Door het wegvallen van de detailhandel in dagelijkse producten in de deelgemeente Bavikhove dreigt er een gebrek aan aanbod daar.”

Maatschappelijke nood

“Dit is vooral een probleem voor mensen met een verminderde mobiliteit die er niet altijd in slagen buiten de deelgemeente hun inkopen voor dagelijkse producten te doen. De organisatie van een wekelijkse markt in de deelgemeente kan hier een maatschappelijke nood invullen”, luidt het bij het college.

“De maandagnamiddag is een moment dat in relatie tot de bestaande markten in de regio nog minder ingevuld is. Er wordt ook enkel gewerkt met vaste abonnementen en niet met losse plaatsen.”

“Het te kleine aanbod is vooral voor mensen die minder mobiel zijn een probleem”

Het aanbod op de markt in Bavikhove wordt beperkt tot vleeswaren en gevogelte, geroosterd vlees, vis, snoep en gebak, kaas en zuivel en groenten en fruit. Door de wet op ambulante en kermisactiviteiten op de openbare markten en kermissen moeten de wijzigingen aan het gemeentelijk marktreglement aan de gemeenteraad voorgelegd worden. Er wordt voorgesteld de wijzigingen te laten ingaan vanaf 1 september 2017. De eerstvolgende gemeenteraadszitting is op 17 juli. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier