Krieke in Ingelmunster kreunt onder subtropische temperaturen

Er waren ook oude tractoren te bewonderen op de Kriekeweide. De toekomstige generatie 'boeren' nam alvast plaats. © FODI
Redactie KW

De 59ste Kriekefeesten moesten geen gebedje doen om mooi weer te verkrijgen. Drie dagen lang was het van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat heel warm in de feesttent en op de landelijke Kriekeweide in Ingelmuster.

Door de warmte kwamen er minder lopers opdagen voor de Kriekeloop en noteerde het comité ook een mindere opkomst voor de paardentrek en de oude tractoren. De binnenactiviteiten konden op veel bijval rekenen, zoals de Hakgroentenkaarting op vrijdagavond, de Kriekebarbecue op zaterdagavond, de circusshow Melenzias op zondagnamiddag…

En de opkomst? Door het warme weer had de Krieke schrik dat het qua aantal bezoekers een ramp zou worden, maar uiteindelijk viel het nog mee. Op zondagnamiddag kwam het traag op gang, maar na 17 uur was er wel veel volk te zien op de landelijke Kriekeweide. De meeste mensen zochten bescherming onder één van de vele extra grote paraplu’s of in de schaduw dichtbij de feesttent. Positief aan het warme weer was dan weer dat de mensen langer buiten bleven zitten met natuurlijk een frisdrank of biertje in de hand.

Maandag wordt alles afgebroken. Na een korte rustperiode zal het comité weer samenkomen om de 60ste editie van Kriekekermis in 2019 voor te bereiden.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier