KRAK Jeannine Puype: “Mijn nominatie was al een complete verrassing, maar dat ik de verkiezing ook écht zou winnen, had ik zeker niet verwacht”

Jeanine Puype werd verkozen tot de krak van Blankenberge. (Foto NM)
Redactie KW

Jeannine Puype verkozen tot Krak 2013 van Blankenberge

Jeannine Puype is voorzitter van de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten en roert bovendien één keer per maand samen met acht andere vrijwilligers in de kookpotten. “Iedere derde zaterdag van de maand een maaltijd voor onze leden. Die dag is speciaal gekozen, want op zaterdag werkt de dienst warme maaltijden niet”, vertelt Jeannine.

Totaal onverwacht

Als jong meisje kwam Jeannine Puype in een weeshuis terecht, waar ze de harde realiteit van het leven leerde kennen. Vandaar ook haar niet aflatende inzet op sociaal vlak. “Mijn nominatie voor de Krak was al een complete verrassing, maar dat ik de verkiezing ook écht zou winnen, had ik zeker niet verwacht. Er waren immers nog andere sterke kandidaten.” Jeannine vermoedt dat ze een groot aantal stemmen sprokelde via haar job bij het ABVV. “Tijdens mijn loopbaan van 22 jaar bij het ABVV heb ik heel wat mensen leren kennen. En doordat je veel mensen helpt, heeft de mond-aan-mondreclame haar doel niet gemist”, legt Jeannine uit.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier