Krachtballer Sint-Michiels krijgt hartstilstand op het veld maar kan nog net gereanimeerd worden

© Coghe
Redactie KW

Zaterdagnamiddag heeft een speler van Krachtbalclub Sint-Michiels een hartstilstand gekregen op het veld van Rekkem. Dankzij enkele alerte spelers en de aanwezigheid van een AED-toestel kon de man gereanimeerd worden.

Stefaan Van Nieuwkerke (50) is geen onbekende in krachtbalmiddens. Zaterdag speelde hij met de 1ste nationale reserven op het veld van Rekkem een wedstrijd tegen Menen. Kort na de pauze kreeg hij een hartstilstand. Gelukkig konden Menen-speler Bart Durieux en diens vriendin, die beiden actief zijn bij het Rode Kruis, snel met de reanimatie starten. Annelien Timperman, speelster van Sint-Michiels die net daarvoor een wedstrijd met de dames had afgewerkt, hielp ook bij de reanimatie.

Er was ook een AED-toestel ter plaatse. Daarmee werden twee shocks toegediend en dan kwam Stefaan er weer door. Een ambulance uit Wevelgem en de MUG-dienst van Moeskroen kwamen ter plaatse en brachten hem naar het AZ Groeninge in Kortrijk, waar hij nog enkele dagen moet verblijven. Zonder het AED-toestel was het wellicht fataal afgelopen. Stefaan Van Nieuwkerke zou ooit gezegd hebben dat hij wil sterven op het krachtbalveld maar gelukkig is het nog niet zover gekomen.

(Foto a-Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier