Kraamverzorgers bundelen recepten in handig boekje

Rechtstaand zien we van links naar rechts Christa, Dorine, Ludwine en Tine, Marleen, Anja en Sabine zitten neer. © EDB
Redactie KW

Kraamcentrum ‘de wieg’ zet haar deuren op vrijdag 15 december open en in het kader van De Warmste Week verkopen de kraamverzorgsters ook een kookboekje met recepten die de kraamverzorgsters zelf instuurden.

Toekomstige of pas bevallen ouders zijn op 15 december welkom in het regiohuis van de moederorganisatie Familiezorg West-Vlaanderen vzw in de Heilige Geeststraat 11 in Kortrijk. “We geven informatie over wat een kraamverzorgende, een vroedvrouw of een vrijwilliger thuis kan betekenen tijdens de zwangerschap of na de geboorte van een kindje”, verduidelijkt diensthoofd Christa.

Zo zijn er infomomenten over borstvoeding, veilig slapen, de babyuitzet, thuiskomen met een pasgeboren baby, de eerste wasjes en een baby dragen in een draagdoek. De sessies die plaats vinden tussen 13 en 20 uur zijn gratis, inschrijven is niet nodig. Voor het volledig uitgeschreven programma kan je terecht op www.dewieg.be.

Kookboekje

Kraamcentrum ‘de wieg’ pakt ook meteen uit met een kookboekje, waar recepten van kraamverzorgenden gebundeld werden. “Er zijn een zestigtal kraamverzorgenden aan de slag in onze provincie en zij leverden elk een voor iedereen toegankelijk receptje. De inspiratie haalden ze uit hun dagelijkse praktijk. Heel wat gezinnen deden zo onrechtstreeks een mooie suggestie.”

Het boekje vol gezonde recepten wordt verkocht bij alle kraamverzorgenden en in de regiohuizen, ook op de opendeurdag in Kortrijk. Het boekje kost 5 euro. De actie kadert in de Warmste Week van Music for Life, de opbrengst gaat naar de zorg voor kinderen in kwetsbare thuissituaties. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier