Kostprijs van nieuwe centrale begraafplaats in Vleteren blijkt een meevaller

Redactie KW

De centrale begraafplaats voor de drie deelgemeenten, die in mei van dit jaar in gebruik werd genomen, kostte 150.000 euro minder dan eerst begroot.


Dat bleek uit een budgetwijziging tijdens de gemeenteraad van maandagavond.

De begraafplaats met parkfunctie in de Kasteelweg in Oostvleteren is bedoeld voor alle overledenen van Westvleteren, Oostvleteren en Woesten. Het betrof een ontwerp van landschapsarchitect Andy Malengier uit Wervik, in samenwerking met de WVI. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Oorspronkelijk werd het geheel in 2011 geraamd op 840.000 euro. Maar dan hebben we beslist om enkele aanpassingen door te voeren, om het project goedkoper te maken voor de gemeente. Zo werd gekozen voor kleinere bomen, een goedkopere soort blauwsteen, en de bouw van het tuinhuis in eigen beheer. Uit de eindafrekening blijkt nu dat we hierdoor 150.000 euro konden uitsparen, en nog slechts 690.000 euro betalen.”

Volgens schepen Ludo Debuysere (LVP) zijn er op de kerkhoven rond de kerken van de drie deelgemeenten nog slechts enkele grafkelders beschikbaar. Soms gaat het over kelders voor één persoon, in andere gevallen voor twee of drie overledenen.

(AHP-foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier