Kortrijkzanen nemen eerste en tweede plaats bij Urban Crafts wedstrijd

© DRK perscentrum
Redactie KW

Op donderdag 15 december namen Cathy Bertel van Den Draad en Wouter Doornaert van Nester respectievelijk de eerste en tweede plaats in de Urban Crafts wedstrijd.

Cathy haakt kleurrijke speelinstallaties voor jong en oud en plaatst deze op vele festivals en pleinen. De objecten zijn groots en allemaal vervaardigd uit touwen en haaktechnieken. Vanuit een hobby groeide haar verhaal tot haar eigen eenmanszaak. Met haar eerste plaats mag Cathy volgend jaar naar de Maker Faire 2017 in New York. De Maker Faire is een uitvinding-, creativiteits- en innovatiefestival waar makers van over de ganse wereld hun product(en) tentoonstellen en hun kennis delen.

Belang van bomen

Wouter heeft een passie voor bomen en heeft er dan ook zijn beroep rond gebouwd. Hij verzorgt bomen, bouwt constructies in hun takken en maakt kleine objecten uit hun hout. Met Nester wil hij mensen de meerwaarde en het belang van bomen aantonen.

Zowel Cathy als Wouter zijn actief in Kortrijk met hun zaak en zijn eigenlijk buren. In Muster huren ze een atelier waar nog veel andere creatievelingen een werkplek hebben. Plezante vaststelling: Vijf van de zes winnaars van Urban Craft van de voorbije zes jaar, runt zijn of haar activiteit vanuit West-Vlaanderen.

Vragen kunnen gesteld worden op maandagavond, vanaf 18.30 in Muster in Heule. (Stijn Streuvelslaan 45, Heule)

(ds)

Bekijk hier een lifestylereportage over Cathy Berthel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier