Kortrijkzanen krijgen tips en tricks van Johan Museeuw

De mannen van Het Beuterverzet 53x11 met in het midden Edgar Billiet, de winnaar in 2016. © JVGK
Redactie KW

Donderdag organiseerde Ergodôme, hoofdsponsor van Kortrijk Koerse, in aanloop naar de Kortrijkzanenkoers een unieke trainingsrit met de Leeuw van Vlaanderen.

De Grote Prijs Ergodôme, ook bekend als de Kortrijkzanenkoers, is een unieke wedstrijd over zo’n 40 kilometer. Deze rit gaat op 18 augustus Kortrijk Koerse vooraf en wordt speciaal georganiseerd voor wielertoeristen uit Kortrijk. De leden Benoit, Charles, Edgar, Hans en Michaël van de liefhebbersploeg Het Beuterverzet 53×11, tekenen opnieuw present.

Edgar Billiet (24) is de winnaar van vorig jaar. “Ik mocht als winnaar 2016 vijf dagen op stage naar Gran Canaria met de ploeg van de Spaanse wielrenner Alberto Contador. Een hele belevenis”, vertelt hij. “Waarom we graag koersen? Elke Vlaming is geboren met een baksteen in de maag. Wij blijkbaar met een koersfiets“, grapt Hans.

“We hopen van hem een en ander bij te leren”

De wielertoeristen vlak voor de start van hun ritje met Johan Museeuw.
De wielertoeristen vlak voor de start van hun ritje met Johan Museeuw.© JVGK

Als extra trakteerde de organisatie de deelnemers op een trainingsrit met de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw. Hij nam de deelnemers op sleeptouw voor een amicale en pittige trainingsrit van 90 kilometer. Onderweg leerde hij hen tips en tricks. “We hopen van hem een en ander bij te leren”, aldus het vijftal. Op 18 augustus verdedigt Edgar zijn titel in de Kortrijkzanenkoers. Aan de wedstrijd nemen een zestigtal Kortrijkse wielerliefhebbers deel.

(PVHK/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier