Kortrijkzanen krijgen geen Jan Mulder als commentator bij België-Rusland

© Foto Facebook
Redactie KW

Marniek Kint, Lien Baguet en Filip Van Dorpe uit Kortrijk lanceerden recent een oproep: laat Jan Mulder de match België-Rusland becommentariëren.

Die wedstrijd, de tweede van de Belgen op de Wereldbeker in Brazilië, wordt zondag om 18 uur gespeeld. De VRT heeft een aantal commentatoren in Zuid-Amerika, maar toch willen de Kortrijkzanen dat Jan Mulder, die in de studio zit als analist en geen blad voor de mond neemt, live commentaar geeft. Daarvoor startten ze zelfs een Facebookpagina op die al meer dan 2.350 likes kreeg. “Als we de kaap van de 5.000 overschrijden, dan gaan we zelf naar Brussel om te proberen de VRT te overtuigen”, aldus Marniek Kint, bekend van zijn fietsenzaak, en echtgenote Lien Baguet.

Bij de VRT zelf blijven ze rustig. Communicatieverantwoordelijke Pieter Van Eyndhoven: “Er zijn natuurlijk heel wat Facebookgroepen rond de Werelbeker, maar deze is Sporza nog niet opgevallen. Hoe dan ook zal Jan Mulder zondag in de studio in Brussel present tekenen om voor en na de wedstrijd, net als in de pauze, zijn mening te geven. Maar live verslaggeving zit er niet in. We hebben commentatoren in Brazilië en die zijn toch wel een meerwaarde: ze brengen niet alleen verslag uit van de match, ze kunnen ook goed de sfeer in het stadion weergeven.”

Het lijkt er dus sterk op dat het Kortrijkse drietal, dat met zijn oproep al weerklank vond in Nederland, zondag tijdens België-Rusland geen Jan Mulder te horen zal krijgen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier