Kortrijkzaan opnieuw grootste koper Kom op tegen Kanker-plantjes

Om en bij de 9.000 verkochte plantjes brachten een kleine 63.000 euro voor KOTK op. © Kom op tegen Kanker
Redactie KW

Het jaarlijkse plantjesweekend ten voordele van Kom op tegen Kanker is weer achter de rug. En de organisatie in Kortrijk kijkt terug op een succesvolle editie. Bij het coördinatiecentrum Mozaïek gingen maar liefst 9.000 azalea’s de deur uit, goed voor 63.000 euro voor KOTK. Kortrijk is daarmee voor de 22ste maal de grootste koper/verkoper in Vlaanderen.

Voor de jaarlijkse plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker kwam opnieuw tientallen vrijwilligers, uit alle hoeken en lagen van de samenleving samen. “Kinderen van amper zes jaar – samen met hun mama natuurlijk – tot mensen een stuk in de 80 die nog van deur tot deur gaan om de plantjes aan de man te brengen. Vrijwilligers die zich spontaan kwamen aanmelden, uit sympathie tot mensen die zelf patiënt zijn of zijn geweest: over alle filosofische, levensbeschouwelijke en leeftijdsgrenzen heen werd er samengewerkt“, vertelt coördinator Doris Verlinde. “Elk met zijn eigen mogelijkheden en troeven.”

Solidariteit

Doris bedankt ook de kopers van de plantjes. “Iedereen die een azalea kocht, uit zijn of haar solidariteit met allen die getroffen worden door de ziekte. Niet alleen de patiënten zelf, ook hun omgeving, familie en vrienden putten daar kracht uit. De impact van de strijd tegen kanker is niet te onderschatten. Die weegt ontegensprekelijk op heel wat mensen.”

Ook het stadsbestuur, het OCMW en Kom op tegen Kanker zelf worden door de Kortrijkse plantjesverkopers uitdrukkelijk bedankt. “Wij kijken ondertussen al vol vertrouwen naar de 24ste editie”, glimlacht Doris. “Op naar het derde weekend van september 2018!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier