Kortrijkse wodka Mary White pakt twee zilveren medailles op internationale competitie

Thomas Baert en Sophie Gheysens lieten hun oude leven achter zich en stortten zich volledig op het ontwikkelen van hun eigen sterke dranken. Met succes! © JVGK
Redactie KW

De wodka Mary White won de medailles op de International Wine & Spirits Competition in Cranleigh, Surrey in Engeland. Aan het tornooi namen negentig landen deel.

De wodka wordt gemaakt door Kortrijkzanen Thomas Baert en Sophie Gheysens. Het gaat de laatste maanden enorm hard voor hen. Ze werkten respectievelijk als grafisch vormgever en managementassistente. In 2014 raakten ze gefascineerd door gin en besloot Thomas een eigen gin te ontwikkelen. Hij creëerde Bonnie & Clyde, voor vrouwen en mannen. Later richtte hij de Deluxe Distillery op en ontwikkelde het koppel de Blind Tiger. Uiteindelijk gaven Thomas en Sophie hun job op en zetten ze zich volop in voor hun gins.

“Een wodka is zeker niet de gemakkelijkste drank om te maken” – Thomas Baert en Sophie Gheysens

In maart 2016 ontwikkelden ze hun eigen wodka Mary White. “Terwijl iedereen nog een extra gin op de markt brengt, wilden we uitpakken met een eigen wodka. Mary White was de ongekroonde koningin van de drankensmokkelaars ten tijde van de drooglegging in Amerika.”

Met de behaalde prijzen voor smaak en presentatie is het koppel bijzonder gelukkig. “Een wodka is zeker niet de gemakkelijkste drank om te maken”, lacht Thomas. “We zijn tevreden dat we op deze internationale topwedstrijd deze prijzen mochten behalen en hoog scoorden.” De Mary White, gepresenteerd in een maagdelijk witte fles met een origineel marmermotief, wordt gedistilleerd uit granen, waarna gemoute gerst wordt toegevoegd. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier