Kortrijkse volksfiguur Jozef ‘Jefke’ Dekimpe plots overleden

© JVGK
Redactie KW

Het droevige nieuws deed in de Kortrijkse binnenstad van café tot café als een lopend vuurtje de ronde afgelopen weekend: Jozef Dekimpe, alias ‘Jefke Skete’, is overleden.

Die bijnaam klonk op het eerste gezicht nogal oneerbiedig maar hij was zo algemeen bekend dat die naam zelfs op zijn overlijdensbericht vermeld staat. Op 12 januari, in de vroege vrijdagmorgen, is hij thuis in de Korte Steenstraat onverwacht overleden. Op 1 maart zou hij 76 worden.

Jefke werd in Heule geboren in het allang verdwenen café Casino in het begin van de Peperstraat op de plaats waar een klein jaar geleden eethuis De S’eule zich vestigde. Hij was de zoon van Jean en Isabelle Joye. Moeder ‘Belje’ was ook een bekend figuur en woonde nadien in de Hemelweg. Jef woonde later in de Stijn Streuvelslaan, om eind de jaren 90 naar Kortrijk te verhuizen. Beroepshalve reed hij met een vrachtwagen van de post. Zijn echtgenote Georgette Vandewalle, van wie hij gescheiden was, werkte in het Heulse postkantoor als loketbediende. Jefke was in meerdere cafés een vaste stamgast en overal was hij erg populair.

Jozef was vader van een dochter Shirley, die met haar partner in de Peperstraat in Heule woont. Kevin Lefevre was zijn kleinzoon. De uitvaartdienst heeft op vrijdag 19 januari om 14 uur plaats in het crematorium Uitzicht, waarna zijn as wordt verstrooid.

(NOM-Begr. Bloyart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier