Kortrijkse veiling voor Poverello een succes

In de pop-upwinkel werden tal van kaarten verkocht. © AXV
Axel Vandenheede

De pop-upwinkel van Catherine Pattyn op de Grote Markt in Kortrijk is opnieuw gesloten. De verkoop ten voordele van Poverello was uitstekend.

“We hebben goed verkocht”, vertelt de medezaakvoerster van Viva Sara. “De wenskaarten die Wim Opbrouck, de voetballers van KV Kortrijk en Merho hebben gemaakt, zijn de deur uit geraakt. We hebben ook veel andere geschenkartikelen kunnen verkopen.”

Wel is er nog een aantal wenskaarten niet verkocht. Onder meer die van Marc Coucke en vader-abt van Westvleteren. “Ik contacteerde het klooster en vader-abt stuurde niet alleen twee zelfgemaakte wenskaarten op: zaterdagmorgen kregen we bovendien een bak Westvleteren 12, een gegeerd item dat we ook mochten verkopen voor het goede doel.”

Links de kaart van Peter Goossens, rechts die van Marc Coucke.
Links de kaart van Peter Goossens, rechts die van Marc Coucke.© AXV

Nog tot zaterdag 17 december loopt op de gespecialiseerde internetsite Catawiki de veiling van de meest speciale wenskaarten. Iedereen kan een bod doen op de kaarten van Philippe Gilbert, Chris Froome, Rudy Van Nieuwenhove, Desante, Edouard Vermeulen of… Panamerenko. “Veel mensen zijn in de pop-upwinkel langs geweest om die kaarten van dichtbij te bekijken. Hopelijk leveren ze veel geld op”, besluit Catherine Pattijn.

Wie de veiling wil bekijken, kan hier terecht. De wenskaarten die nog niet zijn verkocht, liggen ter inzage in Viva Sara op de Grote Markt, waar ze ook gekocht kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier