Kortrijkse ultrafietser doorkruist Verenigd Koninkrijk in 67 uur

Kristof Allegaert in John o'Groats. © Facebook
Redactie KW

Fietser Kristof Allegaert uit Kortrijk is opnieuw bezig met een huzarenstukje: hij wil het wedstrijdrecord van LeJogLe verpulveren.

Bij LeJog, de ‘grootvader’ van alle wieleruitdagingen in het Verenigd Koninkrijk, fietst iemand van Land’s End in Cornwall (meest zuidwestelijke punt) naar John o’Groats in Schotland (het meest noordelijke punt). Goed voor 1.300 kilometer.

5 dagen en 12 uur

LeJogLe gaat nog iets verder: daarbij keert iemand per fiets ook nog eens terug. Kristof Allegaert wil daarin slagen. Hij vertrok in Cornwall op zondagavond (18 uur) en kwam woensdagmiddag even na 13 uur in John o’Groats aan. Hij klaarde de klus in 67 uur en 15 minuten.

Veel tijd om uit te rusten heeft de Kortrijkzaan niet genomen: kort na de aankomst is hij gestart met de terugreis. Kristof wil in 5 dagen en 12 uur heen en terug gefietst hebben. Dan zou hij het wedstrijdrecord (5 dagen, 21 uur en 8 minuten, in 2010 door Ben Rockett gereden) verpulveren.

Beste ter wereld

Als hij daarin slaagt, zet hij nogmaals in de verf dat hij de beste ultrafietser ter wereld is: hij won onder meer al driemaal de Transcontinental Race en de Indian Pacific Wheel Race. Bij die races is elke deelnemer volledig op zichzelf aangewezen en ook tijdens zijn LeJogLe heeft Kristof geen begeleiding. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier