Kortrijkse surfster Bella opent bed and breakfast in Nicaragua

Isabelle Delfosse op haar surfplank. © GF
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Isabelle Delfosse trok een tijd geleden met haar surfplank op reis en is in Nicaragua blijven plakken. Ze heeft er haar eigen surfschool en kledinglijn. Onlangs ging haar grote droom in vervulling. Ze opende een bed and breakfast in haar huis op het strand. “Het grootste verschil met België is het levensritme.”

De Kortrijkse Isabelle Delfosse (30), die je gerust als Bella mag aanspreken, woont ondertussen 4,5 jaar in Nicaragua. Als tiener werd ze verliefd op de surfplank. En nadat ze een diploma interieurvormgeving en een master in communicatie en publiciteit op zak had, besloot ze alleen op reis te vertrekken. Zo kwam ze onder meer in Marokko, Brazilië, Peru, Panama, Costa Rica en Jamaica.

En uiteindelijk ook in Nicaragua. “Ik had in een magazine op het vliegtuig gelezen dat het een paradijs voor surfers was, dus trok ik ernaar toe. De golven zijn hier inderdaad zo goed dat ik er wilde blijven.” Later volgde Isabelle in Ierland een cursus tot surfinstructeur en ondertussen heeft ze in Nicaragua haar eigen surfschool.

Sirena Surf House

“Al jaren droomde ik van een eigen huis op het strand”, vertelt Isabelle. Op het mooie Playa Popoyo aan de Grote Oceaan bouwde de surfster een beach house met een bed and breakfast. “Ik heb beslist om van mijn droom ook een zaak te maken. Het huis heeft twee verdiepingen. Ik woon boven terwijl er beneden twee kamers met een badkamer en een terrasje zijn die ik kan verhuren. Er is ook een commerciële ruimte voor mijn surfschool en de surfshop. Mijn doelpubliek zijn natuurlijk de surfers maar ook avonturiers en pasgetrouwde koppeltjes kunnen hier hun hart ophalen. Het is perfect voor mensen die houden van de natuur, het platteland willen bezoeken of aan yoga willen doen. De natuur is hier prachtig.”

Isabelle Delfosse
Isabelle Delfosse© GF

Samen met een bevriende psychologe startte Isabelle in maart een surfproject op voor zes jonge meisjes, Sirenitas de Popoyo (Little Mermaids of Popoyo). Ze willen hen de liefde voor het water en de oceaan bijbrengen.

Mannenwereld

“De surfwereld wordt nog altijd gedomineerd door mannen en we zien hier maar weinig meisjes uit de buurt op de surfplank staan. Door middel van de sport willen we hen laten genieten van de zee, plezier laten maken maar vooral ook persoonlijk uitdagen en angsten leren overwinnen. Het is een succes, via donaties zamelen we geld in om dit waardevolle project voort te kunnen zetten.”

Met haar project Sirenitas de Popoyo wil Isabelle de jonge meisjes uit de buurt aan het surfen krijgen.
Met haar project Sirenitas de Popoyo wil Isabelle de jonge meisjes uit de buurt aan het surfen krijgen.© GF

Met haar eigen kledinglijn Sirena Surf maakt Isabelle het plaatje compleet. “Ik laat me vooral inspireren door wat ik zelf mooi vind. Mijn stukken zijn te koop in mijn shop en in de winkeltjes in de buurt.” Naast het surfen blijkt Isabelle nog een andere grote passie te hebben: zingen.

Kilombo

Met haar band Kilombo, dat zoveel betekent als chaos, waagt ze zich aan een mix van reggae, blues en bossanova. “Muziek maken, in het moment zijn en samen iets creëren, daar gaat het om”, zegt ze.

Wat ik het meeste mis aan België zijn mijn familie en vrienden, lekkere kazen en het eten van mijn mama. Maar hier is het levensritme veel rustiger en de natuur veel mooier. Door mijn project heb ik de laatste jaren niet veel meer kunnen reizen maar ik ben wel van plan het weer te doen. Cuba, Mexico en Azië staan op mijn lijstje. Maar ook in Nicaragua zelf is er nog heel veel te ontdekken“, besluit Isabelle.

Storm Nate

Op donderdag 5 oktober trok de tropische storm Nate over Nicaragua en hield er lelijk huis. “We zijn keihard getroffen”, laat Isabelle enkele dagen later weten. “De dorpen staan onder water, er is geen elektriciteit, geen internet, geen telefoon. De mensen hebben alles verloren.” Een week na de storm is er nog niet veel verbetering. “Sommige dorpen zijn er nog steeds slecht aan toe. Mijn huis heeft maar een klein beetje schade al is de tuin verwoest. Maar dat is echt niets vergeleken met de meeste anderen. Storm Nate heeft echt harde klappen uitgedeeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier