Kortrijkse redders willen niet overstappen naar S&R

© a-PHK
Redactie KW

Eind dit jaar, ten laatste begin 2019, opent het nieuwe zwembad van S&R op Kortrijk Weide. Dan sluiten het Mimosa- en Magdalenazwembad en staat S&R vanaf dan ook in voor de exploitatie van de zwembaden Lagae en Abdijkaai. Dat wil zeggen dat stad Kortrijk vanaf 2019 geen redders meer nodig heeft.

Een aantal redders is op zoek naar een andere job“, aldus een wat ongeruste Carol Leleu, gemeenteraadslid voor CD&V. “Als iemand daarin slaagt en vertrekt, wordt die persoon dan vervangen? Eventueel door tijdelijke krachten? Want de Kortrijkzanen moeten dit jaar toch nog kunnen genieten van de vier zwembaden?”

Schepen van Sport An Vandersteene (N-VA) stelt dat er geen problemen zijn wat betreft redders. “Wie vertrekt, wordt vervangen. Door tijdelijke krachten, door jobstudenten… We doen een beroep op uitzendkantoren en Sportwerk Vlaanderen. De redders die niet vertrekken, krijgen een andere functie binnen de stadsorganisatie.”

“We tellen 20 redders en één persoon is overgestapt naar S&R”, pikt schepen van Personeel Arne Vandendriessche (Open VLD) in. “Veel anderen zien dat niet zitten omdat ze een bepaalde anciënniteit hebben opgebouwd en bij S&R zouden moeten inleveren op bijvoorbeeld vakantiedagen.”

“We ontslaan niemand, maar kijken zoals gezegd uit naar een nieuwe functie voor hen bij een andere dienst. Dat gaat redelijk vlot: intussen moeten we nog zes personen herplaatsen.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier