Kortrijkse politici worden in één klap dagje ouder op de wekelijkse markt

© Foto BWB
Redactie KW

Op de maandagmarkt van 25 augustus toonden burgemeester Vincent Van Quickenborne, schepen en OCMW-voorzitter Philippe De Coene en schepen Marc Lemaitre van Kortrijk het goede voorbeeld om het taboe rond de rollator in het straatbeeld te doorbreken. In een Age Simulationpak, dat ouderdom simuleert, gingen ze met de rollator de straat op.

Op autoloze zondag 21 september wordt een minder bekend vervoersmiddel, de rollator, in de kijker gezet. Een rollator is een hulpmiddel, dat vooral bij ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, steun biedt bij het lopen.


© Foto BWB

Met het rollatortreffen willen de Kortrijkse dienstencentra de schroom die er bestaat bij veel mensen, om met de rollator op straat te komen, doorbreken. Op de maandagmarkt trokken Vincent Van Quickenborne, Philippe De Coene en Marc Lemaitre een speciaal Age Simulation pak aan. Zo’n pak laat je ervaren met welke lichamelijke beperkingen en moeilijkheden je te maken krijgt bij het ouder worden.

Kortrijkse politici worden in één klap dagje ouder op de wekelijkse markt


© Foto BWB

De pakken werden ter beschikking gesteld door Mentor vzw uit Kortrijk, Stimul vzw uit Moorsele en BUSO Ter Bruyninghe uit Marke. Er werd een parcours afgelopen, waar ook de moeilijke kasseistenen en verhogen niet gemeden werden. Zo konden de mensen van het schepencollege aan de lijve ondervinden, met welke moeilijkheden mensen met een rollator geconfronteerd worden.

(EDB)