Kortrijkse pater Marc Thurman (77) overleden

Redactie KW

Afgelopen zaterdag had in de Sint-Elisabethkerk in Kortrijk de uitvaartdienst plaats van pater Marc Thurman. Hij was geboren en getogen in Kortrijk als zoon van Paul Thurman en Marie-Thérèse Lelieur. Hij overleed op 6 februari op 77-jarige leeftijd.

Zijn vader had vroeger een apotheek op de hoek van de Veldstraat en de Leeuw van Vlaanderenlaan. Hij groeide op als vijfde in een gezin van zes kinderen: Rosa, Magda, Jan, Luc en Dirk zijn zijn zussen en broers.

Na zijn humaniorastudies aan het St.-Amandscollege trad hij binnen bij de Missionarissen van Scheut. In 1960 legde hij er zijn eerste religieuze geloften af en op 1 augustus 1965 werd hij tot priester gewijd. In oktober 1966 trok hij als missionaris naar Congo, waar hij actief was in Lemba, een parochie van Kinshasa. In 1972 moest hij echter om gezondheidsredenen naar België terugkeren. Nadat hij op krachten gekomen was, werd hij achtereenvolgens econoom in de Scheuthuizen in Torhout, Rumbeke en Kortrijk. Daarna ging hij werken op de verzendingsafdeling in het hoofdhuis van Scheut in Anderlecht.

Vanaf 1990 was hij zes jaar medepastoor in Deurne (Antwerpen). Vervolgens verbleef hij nog tien jaar in het Scheuthuis in Zuun, om uiteindelijk in 2006 zijn intrek te nemen in het missiehuis van Scheut in zijn geboortestad Kortrijk. Vorige week dinsdag, 6 februari, is hij in het AZ Groeninge in Kortrijk overleden. Marc Thurman werd 77 jaar.

(NOM)

.