Kortrijkse oud-Chiroleden met de trein naar Oktoberfest

© JVGK
Redactie KW

Dinsdagmorgen klokslag 06.11 uur vertrokken elf oud-Chiroleden uit Kortrijk met de trein naar Welkenraedt. Hun doel: het Oktoberfest München, het grootste bierfestival ter wereld.

Het grote Oktoberfest heeft plaats van 16 september tot en met 2 oktober. Elk jaar tekenen tussen de tien en twintig oud-Chiroleden present om samen enkele dagen door te brengen op dat grote bierfestival. Dit jaar zijn ze met met z’n elven: Chris, Frans, Jan, Koen, Kristof, Noël, Pascal, Pieter, Rik, Stijn en Wilfried. “Altijd klaar en in aangepaste kledij”, lacht Kristof. “Voor ons is dat twee dagen genieten van het gezelschap en een pintje drinken.”

Dat er in München veel gedronken wordt weten de heren. “Ik heb geoefend in het ‘salamanderen’ van een liter bier. Ik zit nu aan 43 seconden. Weet je dat je in München een hele dag en avond op handen gedragen wordt als het salamanderen lukt. Als het niet lukt ben je de hele dag en avond het ‘uitgelachen slachtoffer’ van dienst”, aldus nog initiatiefnemer Kristof. De groep is terug in Kortrijk op 1 oktober. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier