Kortrijkse cameranetwerk breidt uit naar Rekollettenstraat

Redactie KW

Sinds kort zijn er twee nieuwe veiligheidscamera’s actief in de Rekolletenstraat in Kortrijk. Het cameratoezicht komt er na verschillende klachten van buurtbewoners, voornamelijk parkeer- en geluidsoverlast.

De stad organiseerde een buurtoverleg nadat er meerdere klachten over lawaai- en parkeerhinder opdoken. In samenspraak met de politie, omwonenden en het theehuis besliste het stadsbestuur om een vaste en draaibare camera te installeren. De beelden geven een inkijk in de Rekollettenstraat en de aanpalende straten. Dit moet de politie toelaten om onmiddellijk zicht te hebben op eventuele problemen als er meldingen binnenkomen.

De bewoners ontvingen vorige week een brief met de aankondiging dat het cameratoezicht actief is. In de brief roept het stadsbestuur op om de politie te bellen zodra zij hinder ervaren.

Bijna 150 camera’s

Er kwamen al 146 veiligheidscamera’s bij in Kortrijk sinds 2013. Dat cijfer omvat naast de toezichthoudende camera’s in het centrum ook de slimme camera’s die nummerplaten lezen op de belangrijkste wegen in Kortrijk en deelgemeenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier