Kortrijkse burgemeester feest met meer dan 2000 gasten

© TV
Redactie KW

Al sinds dat Vincent Van Quickenborne staatssecretaris was draait het ‘Feest met de burgemeester’ op volle toeren. De eerste tuineditie lokte 200 geïnteresseerden terwijl er dit jaar afgeklokt wordt op meer dan 2000 aanwezigen. De zaal zat dan ook afgeladen vol en dat was het ideale moment voor de burgemeester om het één en ander te verduidelijken in een goed voorbereide speech.

Slogan van de partij als voorbeeld stellen

Dat er een politiek tintje hangt aan een dergelijk feest is nooit ver weg te denken en ook ditmaal was het niet anders. Kamerlid en Burgemeester Vincent Van Quickenborne had het onder andere over de gerealiseerde verlaagde Leieboorden, Hangar K, het nieuwe zwembad, Barco en alle kleine en grote ondernemers in de stad. “Onze partij staat bekend voor het feit dat we weinig praten maar vooral uitvoeren. Onze nieuwe slogan is daar nogmaals het grootste bewijs van, namelijk gewoon doen. Ook met Kortrijk wil ik daarmee verder. Ik stel me niet alleen kandidaat voor opnieuw 6 jaar burgemeester maar wil verder zaken realiseren voor de Kortrijkzanen.”

Daarnaast schonk de Burgemeester van Stad Kortrijk ook speciale aandacht aan een goed doel, namelijk Het Ventiel. Die organisatie staat in voor het zoeken naar een buddy voor mensen met (jong)dementie.

Mensen die willen kunnen een gift doneren voor het Ventiel in de urne die rondging tijdens het Feest van de Burgemeester.
Mensen die willen kunnen een gift doneren voor het Ventiel in de urne die rondging tijdens het Feest van de Burgemeester.© TV

“Iedereen heeft in de familie al te maken gehad met kanker en de gevolgen ervan. Terwijl de wetenschap erop vooruit gaat, blijven we vooruit streven naar oplossingen. Ook dementie is daar één van en daarom moeten we die strijd aangaan, we moeten dat doen met alles wat we hebben”, besluit Vincent van Quickenborne.

De zaal zat afgeladen vol.
De zaal zat afgeladen vol.© TV

Tijdens de speech werden er ook nog 2 dames uitgenodigd die nauwer bij het Ventiel stonden en meer uitleg konden geven: “Gewoon doen, dat dacht ik ook toen ik werd geconfronteerd met het feit dat mijn man van 50 jaar de diagnose gesteld kreeg van jong dementie. Onze wereld stond even stil en het was zoeken hoe we de toekomst gingen invullen. Daarom werd het Ventiel opgericht. Samen met anderen zoeken naar een toekomst: een buddy, een kameraad. Daarvoor staat het Ventiel”, verwoordt bezielster Gudrun Callewaert aan het publiek.

Daarna riep Mieck Vos, de vroegere kabinetsmedewerker van Vincent Van Quickenborne en huidig directeur van de Vereniging voor Steden en Gemeenten, op om een duit in het zakje te doen voor Kom Op Tegen Kanker.

Er werd onder meer geld ingezameld met een veiling. Het voetbaltruitje van de Gouden Stier en publiekslieveling van KV Kortrijk Teddy Chevalier bracht ruim 1800 euro op en werd geveild door Bart De Coninck.

Bart De Coninck veilde het shirt van Teddy Chevalier. (Foto LOO)
Bart De Coninck veilde het shirt van Teddy Chevalier. (Foto LOO)

https://www.youtube.com/watch?v=5nscYvvixOQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier