Kortrijkse bridgeclub start met lessenreeks voor beginners

Bridgeclub Bouwbedrijf. v.l.n.r. Frederic Loosvelt (directeur Ibis Kortrijk), Patrick Vermael (docent), Frans Verschatse (voorzitter) en Tim Desmet (Ibis Kortrijk). (Foto KDS)
Redactie KW

Bridgeclub Bouwbedrijf organiseert vanaf 18 september een lessenreeks bridge voor beginners. Wie interesse heeft, kan gratis een proefles volgen. “Bridge is het mooiste kaartspel dat er bestaat”, zegt voorzitter Frans Verschatse.

De bandleden van Radiohead, ex-tennisspeelster Martina Navratilova en Microsoftman Bill Gates. Het zijn slechts enkele bekende koppen die helemaal in de ban zijn van bridge. Het kaartspel is ook in Nederland met 120.000 spelers een blijvende hype. “In België hinken we wat achterop”, geeft Frans Verschatse, voorzitter van Bridgeclub Bouwbedrijf toe. “Bij ons zijn er amper 5.000 spelers en dat voor het mooiste kaartspel ter wereld”, glimlacht hij.

Het bestuur van de Kortrijkse Bridgeclub Bouwbedrijf doet zijn uiterste best om het spelletje ook bij ons in de regio meer bekend te maken. En dat lijkt aardig te lukken. De club die in de jaren 50 werd opgericht door een groepje vrienden, kende de afgelopen jaren een enorm succes. “Dat is nog altijd zo, al zien we het ledenaantal dit jaar voor het eerst slinken”, zegt Frans. “Het is geen drama, maar we ondernemen actie met een lessenreeks voor beginners.”

Die sessies worden gegeven door Patrick Vermael. Hij leert de cursisten de kneepjes van het spel. “Bridge wordt ook wel het schaken met kaarten genoemd”, zegt Patrick. “Er komt dus wel wat denkwerk, tactiek en een kleine portie geluk bij kijken. Maar het is toegankelijk voor iedereen die beschikt over een beetje gezond verstand. Onze club is heel divers, je hoeft helemaal geen dokter of advocaat te zijn om zich bij ons aan te sluiten.”

Kick

Volgens Frans, die sinds vijf jaar voorzitter is van de club, staat amusement in de club voorop. “Op maandagavond spelen we puur voor het plezier“, zegt hij. “Wie liever competitief speelt, kan op donderdag bij ons terecht.” Frans is een van die competitieve spelers, die al bijna tien jaar dagelijks bridge speelt. “En ik word nog altijd verrast door de onvoorspelbaarheid. Er komt een beetje denkwerk bij kijken, maar als je dan kan scoren, geeft dat een kick.”

Wie zich aansluit bij de club, maakt volgens Frans en Patrick gegarandeerd vrienden. “Want bij ons is de après-bridge minstens even belangrijk”, lachen ze. (NVH)

De lessen starten op 18 september om 18.30 uur in Ibis Styles Hotel. Er zijn twee reeksen van zeven lessen. Deelname kost 20 euro. Inschrijven via patrickvermael@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier